Thermo King lanceert koudemiddel met laagdrempelig GWP

Thermo-King-T1000R_Spectrum_R-452A-02

BRUSSEL – Thermo King, een fabrikant van temperatuurbeheerssystemen voor diverse toepassingen binnen de transportsector en een label van Ingersoll Rand, heeft vandaag bekendgemaakt dat haar koelunits voor opleggers met zelf- en voertuigaandrijving vanaf 1 januari 2016 in Europa standaard zullen worden uitgerust met koudemiddel van de volgende generatie met een laag aardeopwarmingspotentieel (GWP).

Thermo King heeft tevens bekendgemaakt dat de V-serie van voertuigaangedreven units standaard wordt uitgerust met het nieuwe koudemiddel R-452A met laag GWP. Het nieuwe koudemiddel Chemours Opteon™ XP44 (R-452A) stoot ongeveer 50 procent minder broeikasgassen uit dan huidige koudemiddellen.

“Thermo King legt zich toe op het leveren van klimaatvriendelijke temperatuurregelingssystemen en dat doen we ook nu”, zegt Karin deBondt, vicepresident en algemeen manager voor vrachtwagens, opleggers en bussen bij Thermo King in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. “Elke nieuwe vrachtwagen- en opleggersunit levert uitstekende prestaties en wordt uitgerust met R-452A en daarnaast kunnen onze klanten ervoor kiezen deze oplossing toe te passen in bestaande systemen dankzij onze getrainde en gecertificeerde technici die samen het meest uitgebreide verkoop- en servicenetwerk in de sector vormen.”

Vanaf 1 januari 2016 kunnen klanten in Europa die willen beschikken over verbeterd rendement en tegelijkertijd de impact op het milieu willen verminderden de SLXe-opleggerunits, de zelfaangedreven T-serie en UT-modellen voor bakwagens, alsook de V-serie van voertuigaangedreven koelsystemen bestellen met het koudemiddel R-452A als de standaardoptie.

Dit gecombineerde portfolio van producten biedt transporteurs de veiligste en milieuvriendelijkste oplossing die technisch en commercieel haalbaar is voor koeltoepassingen in vrachtwagens en opleggers.

Deze mededeling volgt op de eerste verjaardag van de klimaatbeloftes die Ingersoll Rand in september 2014 heeft gedaan ten aanzien van klimaatverbetering en vormt een bijdrage aan het EcoWise™-portfolio van producten die zijn ontwikkeld om de impact op het milieu te verkleinen met behulp van koudemiddelen van de volgende generatie met een laag GWP en bijzonder efficiënte werking.

In het kader van deze belofte van Ingersoll Rand moet de uitstoot van broeikasgassen (BKG) als gevolg van bedrijfsactiviteiten in 2020 met 35 procent zijn teruggedrongen, moet de BKG-uitstoot van producten in 2020 met 50 procent zijn verlaagd en wordt er in de komende vijf jaar $ 500 miljoen geïnvesteerd in productgerelateerde onderzoeken en ontwikkelingen om de basis te leggen voor vermindering van BKG-uitstoot op de lange termijn.

In het eerste jaar heeft de klimaatbelofte van het bedrijf geleid tot een uitstootreductie van ongeveer 1,5 miljoen ton CO2e, wat gelijkstaat aan de CO2-uitstoot van het verbranden van meer dan 800 miljoen kilo steenkool of het jaarlijks elektriciteitsgebruik van meer dan 200.000 huishoudens. In 2030 verwacht het bedrijf haar koolstofvoetafdruk te hebben verminderd met 50 miljoen ton.

Nieuwsartikel geplaatst op transport-online 17-11-2015 10:47 door Redactie [FE]