Vanderlande verkoopt eerste Adapto in Nederland

Vanderlande-Adapto-Small

Vanderlande heeft zijn eerste Adapto warehousesysteem in Nederland verkocht aan 3PL logistiek dienstverlener Van der Helm – Hudig in Moerdijk. Daarmee komt het totaal aantal verkochte systemen op zeven.

Het Adapto systeem voorziet in toekomstige groei in hetdistributiecentrum in Moerdijk. Van hieruit distribueert Van der Helm – Hudig kleding en schoeisel voor de Europese markt. De onderneming benodigde daartoe een efficiënter systeem voor interne afhandeling en orderverzamelen voor de B2B en B2C markt en vond de oplossing naar eigen zeggen in de Adapto van Vanderlande. Het systeem wordt in december 2016 opgeleverd.

Video
Bekijk de video voor de werking van de Adapto

Werkwijze
De Adapto is een flexibel gecombineerd opslag, transport en orderverzamelsysteem. Het systeem maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte in warehouses en leidt te allen tijde tot optimale toegankelijkheid van de opgeslagen producten. Het systeem bij Van der Helm – Hudig bestaat uit 21 shuttles, 6 liften en meer dan 20.000 opslaglocaties. Dit garandeert een hoge orderflow (throughput), omdat de shuttles in principe alle opslaglocaties, liften en pickstations kunnen bedienen. Het Vanderlande Warehouse Control Systeem (WCS) stuurt het juiste sequentiële transport van de goederen- en klantenbakken in het systeem aan.

Meer informatie: Vanderlande